Võrumaa loomaaed lõpetab peremehe surma tõttu tegevuse

Tiit Loim
, reporter
Copy
Linnast maale kolinud Sarve talu pererahvas Janika Naaber ja Margus Metsalu kolme lapsega tutvustasid oma ettevõtmist Lõuna-Eesti Postimehele 2020. aastal.

 
Linnast maale kolinud Sarve talu pererahvas Janika Naaber ja Margus Metsalu kolme lapsega tutvustasid oma ettevõtmist Lõuna-Eesti Postimehele 2020. aastal.  Foto: Arvo Meeks

Võrumaal tegutsev Sarve talu loomaaed sulgeb uksed ja müüb kõik loomad, põhjuseks peremehe Margus Metsalu surm.

Loomaaed jõudis Võru vallas Kolepi külas tegutseda viis aastat. Loomaaia pidamise kõrval tegelesid omanikud teraapialoomade kasvatamisega. «Väärtuskasvatus oli meile tähtis, heaperemehelik looma- ja lemmikloomapidamine, mida lastegruppidele õpetasime. Loomulikult ka emotsionaalne pool, vahetu füüsiline kontakt loomadega. Hakkasime seda sel aastal laiemalt pakkuma Alpaka kallistamise päevadena, need olid ülipopulaarsed,» sõnas loomaaia eestvedaja, lastepsühhiaater Janika Naaber.

Sellele kõigele tõmbas aga joone alla peremehe surm. «Margus sai terviserikke ja meditsiin ei suutnud teda aidata. Mina üksinda seda loomaaeda pidada ei saa, sest mul on oma töö. Ma oma tööga pidasin ülal seda loomaaeda,» selgitas Naaber.

Tagasi üles