EKREst lahkunud ja välja heidetud poliitikud asutavad uue erakonna

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Loodava erakonna Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid (ERK) algatusrühm.
Loodava erakonna Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid (ERK) algatusrühm. Foto: Erakogu

Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast (EKRE) lahkunud ja välja heidetud poliitikud hakkasid tegelema uue erakonna loomisega, teiste seas otepäälased Ants Frosch ja Ruuben Kaalep.

Rahvuslike ja konservatiivsete vaadetega poliitikud otsustasid laupäeval luua erakonna, mille nimeks saab Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid (ERK). Asutamiskongress leiab aset 29. juunil Tartus.

Loodav ERK on algatusrühma teatel rahvuslik ja konservatiivne erakond, mis oma põhimõtete osas kompromisse ei tee. Küll toob ERK poliitmaastikule uusi aspekte nii poliitilise diskussiooni stiili, poliitilise tegevuse taktika kui poliitiliste rõhuasetuste osas. Nii saavad riigikaitse ja majanduse kõrval senisest suurema tähelepanu ka näiteks rahvastikukriisi ületamine, kohaliku looduse ja keskkonna kaitse, väärtuspõhine välispoliitika, rahvus- ja pärandkultuur ning otsedemokraatia.

Laupäeval Paides toimunud kohtumisel otsustati moodustada töörühmad, mis tegelevad erakonna programmiliste seisukohtade sõnastamise ja sümboolikaga. Erakonna missioon on ühendada rahvuslased ning konservatiivid, et tagada eestluse ja Eesti rahvustraditsioonide kestmine. Erakonna üheks aateks on suurem rahvusterviklus nii poliitikas kui ühiskonnas üldiselt.

Tagasi üles