Hooldekeskuse omanik sai tingimisi karistuse, ehitaja peab aga vangi minema (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Lõuna-Eesti hooldekeskuse omanik Vambola Sipelgas ütleb, et karistusega ei lepi ja juba on ettevalmistamisel kaebus Euroopa inimõiguste kohtule.
Lõuna-Eesti hooldekeskuse omanik Vambola Sipelgas ütleb, et karistusega ei lepi ja juba on ettevalmistamisel kaebus Euroopa inimõiguste kohtule. Foto: Arvo Meeks

Kuna riigikohus ei võtnud nende kaebust menetlusse, tuleb Lõuna-Eesti hooldekeskuse (LEH) omanikul Vambola Sipelgal soodustuskelmuse süüasjas kandma hakata tingimisi vangistust ning ehitusärimehel Ake Andressool minna reaalselt vangi.

Hooldekeskus, kellele kuulub hooldekandeasutusi teiste seas Põlvamaal Kanepi ja Valgamaal Otepää vallas, sai aastaid tagasi Euroopa regionaalarengu fondilt 6,44 miljonit eurot, et ehitada Jõgevamaal asuva Võisiku erihooldekodu klientidele 2018. aastaks kaheksa uut peremaja. Tegemist oli osaga riigi laiemast plaanist, mille järgi ehitas AS Hoolekandeteenused koos oma partneritega kuue suure hooldekodu elanikele uued majad.

2017. aasta lõpus esitas aga Lõuna ringkonnaprokuratuur Sipelgale kahtlustuse soodustuskelmuse toimepanemises. Fondi raha osadena eraldav rahandusministeerium otsustas kahtluse peale LEHile edasised väljamaksed peatada.

Tagasi üles