Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Räpina kiriku torn püüab pilke uue värvkattega

Copy
OÜ Katusehooldus töömehed lõpetasid Räpina kiriku tornikiivri ülevärvimise läinud nädalal. Nüüd näeb torn välja nagu sada aastat tagasi.
OÜ Katusehooldus töömehed lõpetasid Räpina kiriku tornikiivri ülevärvimise läinud nädalal. Nüüd näeb torn välja nagu sada aastat tagasi. Foto: Toivo Lees

Põlvamaa suuruselt teises linnas püüab läinud nädalast möödujate pilke uue värvkatte saanud EELK Räpina Miikaeli koguduse kiriku torn. Viimati kaeti kogu torn värviga sada aastat tagasi.

EELK Räpina Miikaeli koguduse juhatuse esimehe Mati Tiigimäe (67) sõnutsi puhastati ja pesti torni läinud nädalal kahel päeval. Kolmandal päeval oli kruntvärvimine ning neljandal päeval kaeti torn põhivärviga. «Torn on punane ja valge ning mingid osad on ka kollasega tehtud. Viimane põhivärvimine oli 1924 ehk täpselt sada aastat tagasi. Kindlasti on katet vahepeal parandatud ka, mida ma isegi mäletan,» sõnas ta.

Küsimusele, mil moel torni sada aastat tagasi värviti, kostis Tiigimäe: «Tellinguid ei olnud. Ümber kirikutorni liiguti korviga, mille küljes olid nöörid. Kuidas nöörid kinnitati, ma ei tea, aga ära see tehti. Ka sellel ajal, mida mina mäletan, käis parandustöö korviga ja vist ka mingite redelitega – tuletõrjetõstukeid ei kasutatud. Aga ma olin siis ka küllaltki väike. Mul on isegi meeles mehe nimi, kes seal omal ajal toimetas – Samuel Tuuling.»

Tagasi üles