Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Maasikaletil pole hinnasula oodata (1)

Copy
Tontoli marjatalu perenaisel Tiina Urmil on maasikamüügil abiks perepoeg Kardo Tamm (paremal) ja vennapoeg Karl-Johan Urm.
Tontoli marjatalu perenaisel Tiina Urmil on maasikamüügil abiks perepoeg Kardo Tamm (paremal) ja vennapoeg Karl-Johan Urm. Foto: Paul Poderat

Kui tavaliselt on esimesi maasikaid põldudelt nopitud jaanipäeva paiku, siis sel aastal võib selleks ajaks olla suur osa saagist valminud ja tuleb loota ainult hilisematele sortidele. Maasikakasvatajad tunnevad muret nii sobimatu ilma kui ka tööjõupuuduse üle. Samuti satub ausate kauplejate sekka petjaid.

Põlvamaal Kanepi vallas Tontoli marjatalus valmivad maasikad kolme hektari suurusel põllul. Sel aastal hakati perenaise Tiina Urmi sõnul marju korjama 8. juunil. Need kasvatajad, kel varajased sordid, said aga esimesed maasikad juba juuni algul.

«Kasvatan vähe, sest soovin saada kvaliteetseid marju. Oluline on, et jõuaks kõik maasikad õigel ajal korjatud, põllud oleksid puhtad ja rohitud. Siis ei teki ka mädanikku, mis teistele marjadele edasi kanduks,» rääkis Urm. «Võimalikult vähe kasutan taimekaitsevahendeid. Neljapäeval tulebki põllumajandus- ja toiduamet põllule proove võtma. Mind väga huvitab, kuidas kajastub tulemuses väga vähene taimekaitsevahendi kasutamine.»

Tagasi üles