Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Rõuge volikogu umbusaldas Mati Kuklast. Asemele valiti Rein Loik

Copy
Rõuge vallavolikogu esimeheks valiti Rein Loik (paremal) pärast seda, kui Mati Kuklasele (vasakul) oli umbusaldust avaldatud.
Rõuge vallavolikogu esimeheks valiti Rein Loik (paremal) pärast seda, kui Mati Kuklasele (vasakul) oli umbusaldust avaldatud. Foto: Arved Breidaks

Rõuge vallavolikogu umbusaldas neljapäeval toimunud istungil viimasel kolmel aastal volikogu juhtinud Mati Kuklast, kellele heideti ette liigset keskendumist EKRE sõnumite edastamisele. Uueks volikogu esimeheks valiti Rein Loik (VL Loome Koos).

Umbusalduse üks algatajaid, volikogu liige Tiit Niilo luges lühidalt ette Kuklasele juba kuu aega tagasi esitatud etteheited. Neid olid kaks: «Volikogu esimehe avalikes suulistes ja kirjalikes väljaütlemistes ning tegudes on esindatud ennekõike erakondlikud huvid ja isiklikud seisukohad,» märkis Niilo.

Volikogu esimees esindab Niilo sõnul aga valda ja volikogu ning peab avalikes esinemistes esitama volikogu ametlikke seisukohti. Teise punktina heideti Kuklasele ette volikogu istungite kehva ettevalmistust.

Tagasi üles