Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Maakonnaliinidel sõitjad saavad 1. juulist osta 5 päeva pileti

Copy
Põlva bussijaamas tasulise bussisõidu taastamise esimesel päeval.
Põlva bussijaamas tasulise bussisõidu taastamise esimesel päeval. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

1. juulist saavad maakonnaliinide bussides sõitjad osta viie päeva pileti. Tartlastel aga on võimalik osta 30 päeva pilet, millega saab linna piires sõita nii linna- kui ka maakonnaliinide bussidega.

Viie päeva pilet hakkab maksma 7,50 eurot ja seda saab osta Põlva, Valga, Võru, Hiiu, Saare, Ida-Viru, Jõgeva, Järva, Tartu ja Viljandi maakonna bussiliinidel. Nendes maakondades saab juba praegu osta ka ühe korra, ühe päeva ja 30 päeva pileteid.

Tartlased saavad 1. juulist osta 30 päeva pileti, millega saab linna piires sõita nii linna- kui ka maakonnaliinide bussidega. Pilet maksab 21,28 eurot.

„Uued piletid loodi klientide soovidele vastu tulles. Näiteks Ida-Virumaal on palju selliseid töötajaid, kes käivad tööl üle nädala ning viie päeva pilet on just neile väga sobiv. Ka sobib see turistidele,“ rääkis regionaal- ja põllumajandusministeeriumi ühistranspordiosakonna juhataja Andres Ruubas.

Lisaks lõpeb 1. juulist Ukraina sõjapõgenikel tasuta sõiduõigus rongides ja maakonnaliini bussides.

“Edaspidi on sõidusoodustused kõikidele sõitjatele ühetaolised. Ukraina sõjapõgenikele jäävad kehtima kõik teised bussides ja rongides kehtivad soodustused, nagu näiteks tasuta sõit maakonnaliinidel kuni 19. eluaastani ja inimestele alates 63. eluaastast,” ütles Ruubas.

Ta lisas, et ka paljudes teistes Euroopa Liidu riikides on praeguseks erandlikest ühistranspordi soodustustest sõjapõgenikele loobutud ning inimesi toetatakse sotsiaalsüsteemi kaudu. “Vajadusel saavad sõjapõgenikud taotleda kohalikust omavalitsusest toimetulekutoetust ja teisi toetusi,“ lisas ta.

Märksõnad

Tagasi üles