Mõrvaprotsess jätkub avatuna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Kesküla viimane koduklubi oli Puka Sokud Valgamaalt.
Kert Kesküla viimane koduklubi oli Puka Sokud Valgamaalt. Foto: Eesti korvpalliliit

Harju maakohtus esmaspäeval kinnisena alanud protsess korvpalluri, viimati Valgamaal Puka Sokkude meeskonnas mänginud Kert Kesküla mõrvas süüdistatavate üle jätkus kohtu otsusel alates teisipäeva pärastlõunast avatuna.

Avalikkuse suhtes kinnisel istungil kuulas kohus esmaspäeval ja teisipäeva hommikul prokuröri avakõnet, kus kuriteo asjaolusid käsitleti üksikasjalikumalt kui süüdistusaktis kirjas, samuti kuulas kannatanute ütluseid. Seejärel tehti taotlus lubada istungile süüdistatavate lähisugulased ning kohus otsustas edaspidi kogu protsessi avalikuks kuulutada.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Otsa sõnul asub kohus teisipäeva pärastlõunal kuulama süüdistatavaid ning sellega on plaanis jätkata ka neljapäeval.

Esmaspäeval alanud protsessil tunnistas 17aastane noormees end röövmõrvas süüdi, 19aastane Nikolai tunnistas end aga süüdi osaliselt. Nimelt võttis ta omaks ohvri noaga löömise ja soovi teda röövida, kuid mõrvasoovi eitas. Röövimisele ja mõrvale kaasaaitamises süüdistatavad 16- ja 17aastane neiu eitasid süüd.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas seoses Kesküla mõrvaga süüdistuse neljale inimesele. 19aastast Nikolaid ja üht 17aastast noorukit süüdistatakse mõrvas, täpsemalt teise inimese tapmises julmal viisil ja röövimise eesmärgil. Üht 16aastast ja üht 17aastast neidu süüdistatakse mõrvale kaasaitamises. Kõik neli süüdistatavat on varem kriminaalkorras karistamata.

1975. aastal sündinud Kert Kesküla noahaavade ja löömisjälgedega surnukeha leidis politsei mullu 28. septembri õhtul Tallinnas Lasnamäel asuvast metsatukast.

Politsei pidas Nikolai ja tollal 16aastase nooruki kuriteos kahtlustatavana kinni neli päeva hiljem, 2. oktoobril ning nad võeti kohtu loal vahi alla.

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi Põhja prefektuur ja seda juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Eesti noortekoondisesse kuulunud Kesküla mängis oma karjääri jooksul mitmes meeskonnas, ta parimad hooajad möödusid Tallinna Baltikas 1991-1998, kus klubi parimaks saavutuseks jäi Eesti meistrivõistluste hõbemedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles