Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Nursipalu mürauuring võttis nõutuks. Kas õues tuleb hakata kõrvaklappe kandma? (1)

Copy
Eesti on ostnud 36 liikursuurtükki K9 Kõu. On võimalik, et loodavas Tapa kaitsetööstuslinnakus hakatakse neile laskemoona valmistama.
Eesti on ostnud 36 liikursuurtükki K9 Kõu. On võimalik, et loodavas Tapa kaitsetööstuslinnakus hakatakse neile laskemoona valmistama. Foto: Eesti Kaitsevägi

Kaitseväe Nursipalu harjutusväljal liikursuurtükist K9 Kõu ja tankitõrjeraketikompleksist Javelin laskmise korral tabab Sõmerpalu alevikku, Mustassaare küla ja samuti Võru ning Antsla linna helilöök, mille puhul võiks kaaluda õues kõrvaklappide kandmist, nähtub polügooni mürauuringust.

Võru Kandles 10. juuni õhtul tutvustatud mürauuringu kokkuvõte kõlas, et 2. jalaväebrigaadi arsenalisse lisanduvate liikursuurtükkide tulekõma hakkab loetud päevadel aastas ületama polügoonile lähemate eluhoonete juures müra päevast normtaset, milleks on 65 detsibelli (dB).

Kuna mürauuringut ennast ei olnud selle tutvustamise ajaks veel avalikustatud, polnud inimestel aimugi, mida see täpsemalt sisaldab. Ka nädal pärast mahuka uuringu avalikustamist on ebaselge, mis Võrumaa inimesi päriselt ees ootab, kui siin suurekaliibrilised relvad paukuma hakkavad.

Tagasi üles