Päevatoimetaja:
Tiit Loim

INTERVJUU Ruuben Kaalep: uus partei annab rahvuslusele viisaka näo

Copy
Sündiv erakond Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid tuleb Ruuben Kaalepi sõnul väga võitluslik, kuid võidelda kavatsetakse rahvusriigi poolt, mitte teiste vastu.
Sündiv erakond Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid tuleb Ruuben Kaalepi sõnul väga võitluslik, kuid võidelda kavatsetakse rahvusriigi poolt, mitte teiste vastu. Foto: Arved Breidaks

Pühapäeval Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast (EKRE) välja visatud partei asutajaliikme Ruuben Kaalepi (30) sõnul mängis EKRE oma eelmise kümnendi lõpus saavutatud potentsiaali juhtimisvigade tõttu kiiresti maha. Rahvuslasi ja konservatiive koondava uue erakonna loomisel tahetakse neid vigu vältida ning anda sellele maailmavaatele viisakam pale.

Muna ja kana küsimus: kas uue partei tegemine sai alguse väljaviskamistest EKREs või väljaviskamised sellest, et te hakkasite EKREs uut parteid tegema?

Välja visatud Silver Kuusik, Jaak Valge ja Henn Põlluaas tahtsid [EKRE] kongressil kandideerida ja viia EKRE tagasi nende algsete põhimõtete juurde, mis on põhikirjas ja programmis. Tegelikult on EKRE viimastel aastatel väga palju muutunud. Just selle juhtimisstiili ja juhtimiskultuuri poolest. Otsustamine on koondunud väga kitsa grupi kätte, mis põhimõtteliselt tähendab, et ei järgita neid olulisi programmilisi põhimõtteid. Teemad nagu otsedemokraatia, looduskaitse ja väärtuspõhine välispoliitika jäid täiesti tagaplaanile.

Tagasi üles