Mehhaanikutest said piirilinnas koolmeistrid (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Siim Villemson (vasakul) ja Mairo Leht ütlesid, et õppeks kasutatavaid autosid on neil koolis küll palju, aga päris moodsaid on nende seas vähe. Värskema tehnika jaoks kuluks ära mõni margiesindusest partner.
Siim Villemson (vasakul) ja Mairo Leht ütlesid, et õppeks kasutatavaid autosid on neil koolis küll palju, aga päris moodsaid on nende seas vähe. Värskema tehnika jaoks kuluks ära mõni margiesindusest partner. Foto: Tiit Loim

Tänapäeval autoremondis arvutitest ega elektrialastest täppisteadmistest ei pääse, tõdevad mootorsõidukitehniku eriala õpetajad Mairo Leht ja Siim Villemson. Vastasel juhul satud hätta või võid hoopis elust ilma jääda.

Leht ja Villemson on kaks Valga meest, kes pärast Valgamaa kutseõppekeskuse lõpetamist ja mehaanikuna töötamist otsustasid kooli naasta, aga seekord õpetajana. Nüüd sirguvad nende käe all mootorsõidukitehniku eriala õppurid. 

Mõlemad lõpetasid kooli 2013. aastal samal kursusel. Edasi asusid nad erialasele tööle. Leht käis kuus aastat Rootsis rasketehnikat, peamiselt Scaniaid remontimas. 

Tagasi üles