Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Otepää toidukoht pääses taas perede lemmikute sekka

Copy
Kuldmärgise saajate esindajad tunnustusüritusel
Kuldmärgise saajate esindajad tunnustusüritusel Foto: Aleksandra Kiidjärv

Eesti lasterikaste perede liit tunnustas Harjumaal OKO Restos Eesti kõige peresõbralikumaid toidukohti. Kokku pälvis perede tunnustuse sedapuhku 51 toidukohta üle Eesti. Neist kuus – Ugandi Resto Otepääl, GoSpa restoran Saaremaal, Tulivee rannarestoran Lääne-Virumaal, Lucca restoran Harjumaal, Pann & Kook Tallinnas ja Tikupoiss Imaveres – said kuldmärgi tunnustuse.

Võru- ja Valgamaalt pälvis tunnustuse kolm toidukohta: lisaks Ugandi Restole Valgas asuv kohvik Johanna ning Seto Tsäimaja.

«Peresõbralikkus võiks olla iga toidukoha teadlik valik ja siht. Kui lastel on huvitav ning neil on võimalus mängida, saavad ka vanemad korraks hinge tõmmata ning külastusest kujunebki mõnus kogemus,» ütles esmakordselt kuldmärgisega pärjatud Tikupoisi restorani omanik Urmas Johanson.

Peresõbralikud toidukohad selgitati välja perede testkülastuste ja žürii hinnangu tulemusel. Igat toidukohta külastas kampaania vältel kaks perekonda, kes hindasid, kui lapse- ja peresõbralik on sealne klienditeenindus, menüü, interjöör ja kas lastele on tagatud aja veetmiseks tegevusi ning vanematele mugavad võimalused beebit mähkida.

«Üha enamatele restoranidele on laste võõrustamine puhas rõõm. Kuidas pakkuda tervele perele head toitu ning väärtustada lastega väljas söömist, teavad kõige paremini just peresõbralikud toidukohad, kes pakuvad inspiratsiooni ja eeskuju kõikidele toidukohtadele üle Eesti,» ütles lasterikaste perede liidu president Aage Õunap.

Tagasi üles