Päevatoimetaja:
Tiit Loim

INTERVJUU Lauri Läänemets: silmad räägivad, et see koalitsioon jätkab

Copy
Eestil pole praegu põhjust idapiiri täielikult kinni panna, sest sellest võiks praegu tõusta rohkem pahandust kui kasu, hindas siseminister Lauri Läänemets. FOTO: Arved Breidaks
Eestil pole praegu põhjust idapiiri täielikult kinni panna, sest sellest võiks praegu tõusta rohkem pahandust kui kasu, hindas siseminister Lauri Läänemets. FOTO: Arved Breidaks Foto: Arved Breidaks

Sotsiaaldemokraatide esimees, siseminister Lauri Läänemets on koalitsioonipartnerite silmist välja lugenud, et Kaja Kallase tagasiastumise järel moodustatav uus valitsusliit tuleb samade erakondadega, mis praegu. Sellist kokkulepet aga pole. Kui ka praegune koalitsioon jätkab, tuleb siiski sõlmida uus koalitsioonilepe, mis annaks ka vastuse, kuidas valitsus tagab laskemoona ostmiseks vajaliku 1,6 miljardit euro eraldamise.

Intervjuu Läänemetsaga toimus neljapäeva õhtul Obinitsa külastuskeskuses, kus ta tunnustas kohalikku naabrivalve piirkonda. Sotside juhtkond oli Võrumaal alates kolmapäevast, et vabas õhkkonnas poliitikaasju arutada.

Siinsamas Obinitsas on Võmmorski tee servas hoone seinal üleskutse Eesti, Läti ja Leedu kaubavedajatele lõpetada Putini toitmine ja sõnum Kaja Kallasele, et pane piir kinni. Miks valitsus ei ole seda veel teinud?

Tagasi üles