Maamaksuseaduse muudatus sai presidendi heakskiidu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Seadusega tõstetakse elamumaa ja maatulundusmaa õuemaa kõlviku ning muu maa maksimaalset maksumäära. Lisaks suurendatakse esimese maamaksu makse suurust. Foto on illustratiivne.
Seadusega tõstetakse elamumaa ja maatulundusmaa õuemaa kõlviku ning muu maa maksimaalset maksumäära. Lisaks suurendatakse esimese maamaksu makse suurust. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

President Alar Karis andis täna heakskiidu maamaksuseaduse muutmise seadusele, millega suureneb kohalike omavalitsuste otsustusvõimalus maamaksu määramisel.

Alates 2026. aastast saavad kohalikud omavalitsused ise kehtestada maamaksu aastase kasvu piirmäära vahemikus 10 kuni 100 protsenti. Maamaks ei saa minna suuremaks kui maa maksustamishinna ja maamaksumäära alusel arvutatud maamaksu summa. Nähakse ette ka summapõhine maamaksusoodustus, mille suuruse otsustab kohalik omavalitsus.

Kodualuse maa maksusoodustus jääb püsima, kuid selle suuruse üle hakkavad otsustama kohaliku omavalitsuse volikogud, kes saavad selleks senisest laiema kaalutlusruumi.

Tagasi üles