Teraapiafondi reformiga kaob patsiendi omaosalus (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Patsiendi vaates lihtsustavad muudatused tema teekonda arstiabisüsteemis, kinnitas Eesti perearstide seltsi juht Elle-Mall Sadrak.
Patsiendi vaates lihtsustavad muudatused tema teekonda arstiabisüsteemis, kinnitas Eesti perearstide seltsi juht Elle-Mall Sadrak. Foto: Elmo Riig

Teraapiafond, mille kaudu on perearstid saanud oma patsiente suunata kliinilise psühholoogi, logopeedi ja füsioterapeudi vastuvõtule, on alates juulist täielikult tervisekassa hallata. Kaob patsientide omaosalus ning tekib kindel nimekiri teenuseosutajatest, kes tervisekassa rahastusel teenust pakuvad.

«Ümberkorralduse põhieesmärk on luua selgus, mis asutused, kus kohas ja milliseid teenuseid tervisekassa raha eest osutavad. Lisaks aitab uus süsteem säästa aega ja hoida kokku patsientide raha, sest tervisekassa lepingupartnerite juures ei pea ravikindlustatud inimene kliinilise psühholoogi, logopeedi ja füsioterapeudi teenuste eest maksma visiiditasu ega omaosalust,» nentis tervisekassa usaldusarst Katri Seersant.

«Patsiendi vaates lihtsustavad muudatused tema teekonda arstiabisüsteemis. Eriarst ei pea saatma patsienti perearsti vastuvõtule lihtsalt saatekirja kirjutamiseks, vaid saab selle tugispetsialistile suunamiseks ka ise teha», selgitas Eesti perearstide seltsi juht doktor Elle-Mall Sadrak. «Perearstidel aga väheneb administratiivne koormus, kuna dokumenteerimise eest vastutab saatekirja väljastanud spetsialist.»

Tagasi üles