«Mõtlesin, et nüüd on kõik mu eluga!» Põlva naine vaatas Intsikurmus karuga tõtt (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Selle koha peal Intsikurmus sattuski Pille vastamisi karuga.
Selle koha peal Intsikurmus sattuski Pille vastamisi karuga. Foto: Arved Breidaks

Põlva Intsikurmus päikeselisel varahommikul terviseringi teinud kohalik elanik Pille* sattus vabaõhulava juurde viival Metsa tänava kõnniteel vastamisi karuga, kes inimest nähes ajas end kahele käpale püsti. Karusid on Eestis üha rohkem ja pole ime, et nad ka linna servale käima satuvad.

«Astun ja vaatan, et seda kändu pole ma näinud ja... issand see on nii must ja ühekorraga, appi, kõrvad tulevad üles,» jutustas Pille kohtumisest karuga. «Ajab enda kahe käpa peale üles ja vaatab mind. Mina olin nagu soolasammas. Käed jäid mul niimoodi [sõrmed ristamisi] kokku ja mõtlesin, et nüüd on kõik mu eluga. Mu tõmbas kohe nii krampi, et ma ei saanud mitte midagi teha. Süda hakkas nii taguma, hakkasin hingeldama, käed värisesid ja mõtlesin, et nüüd on kõik.»

Šokeeriv kohtumine karuga leidis Pillel Intsikurmu vabaõhulavale viival teel aset paar nädalat tagasi. Saatnud abikaasa tööle, läks ta kella 6.30 ajal, enne hommikukohvi joomist, tegema harjumuspärast jalutuskäiku kodulähedases Intsikurmus. Metsa tänavalt keerab asfalteeritud kõnnitee vabaõhulava poole ning sedamööda astudes oli Pille jõudnud mööduda kahest istepingist ja kavatses astuda rajalt sammu kõrvale samas kasvava pihlaka juurde, et sellelt endale üks väike oks murda.

Tagasi üles