Rõuge noortemalevlased avasid ka kohviku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Sellel aastal tuli malevasse kümme särtsakat noort vanuses 13 kuni 17 aastat.
Sellel aastal tuli malevasse kümme särtsakat noort vanuses 13 kuni 17 aastat. Foto: Rõuge noortemalev

Rõuge noortekeskuses hakkas 30. juunil tegutsema noortemalev. Sellel aastal tuli malevasse kümme särtsakat noort vanuses 13–17 aastat.

Kõigepealt tutvuti üksteisega ja õpiti tundma maleva korraldust. Teisel päeval seadsid malevlased sammud Kornitsa külla Koidu tallu, kus nad tegid talutöid ja said telkides ööbida.

Noored käisid ka töötukassas, kus neile räägiti ettevõtlusest ja ettevõtlikkusest. Võru noorte innovatsioonikeskuses HUUB osaleti aga heliproduktsiooni ja turunduse töötoas ning Moostes läbiti toitlustuskoolitus.

Viiendal malevapäeval hakkasid noored ette valmistama kohviku pidamist. Tegutseti kolmes grupis, millest üks keskendus toitlustusele, teine sobiva atmosfääri loomisele ja kolmas turundusele. Neljandat suve Haanja maanteel tegutsev noortekohvik Noored Köögis on avatud täna ja homme, aga tegutseb ka pärast maleva lõppu ja tellimusi on kogunenud ka järgmisesse aastasse.

Malevlased pakuvad vrappe, friikartuleid, pannkooke, vahvleid ja puuviljasalatit ning joogiks käsitöölimonaadi, kohvi, jääkohvi ja jäätisekokteili.

Malevlased leiavad, et sellel aastal on malevaseltskond väga ühtne ja sõbralik ja seal pole kunagi igav.» (LEPM)

Tagasi üles