Kriisijuhised jõudsid kodudesse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Päästja teavitusmaterjaliga
Päästja teavitusmaterjaliga Foto: Päästeamet

Päästeamet saatis enam kui 566 000 Eesti kodu postkasti uuendatud juhised, kuidas kriisi ajal toimida. Trükis juhendab, kuidas käituda, kui saad ohuteavituse mobiilile või käivituvad sireenid. Samuti millal ja kuidas varjuda, mida arvestada evakuatsiooni korral ning millised varud kriisi korral olema peaksid.

Päästeameti peadirektor Margo Klaos kutsus üles hoidma trükist kohas, kus see on lihtsasti leitav. «Enda kodus olen pannud selle köögilauale, sest nii on see kogu aeg silme ees. Kolleegid ja tuttavad on trükisele leidnud koha raamaturiiulis, köögis kokaraamatute vahel või lauasahtlis oluliste dokumentide kõrval. Kõige olulisem on, et juhiste asukoht tuleks meelde ka stressirikkamas olukorras,» märkis Klaos.

Postitatud trükistest tuli tagasi vaid 2,5 protsenti. See juhtus, kui sihtkohas näiteks puudus postkast või oli see juba täis. Kui 1. juuliks pole brošüüri koju tulnud, siis saab helistada riigi infotelefonil 1247, kust antakse edasised juhised, kuidas ja kust seda kätte saada. Trükise saab laadida alla eesti, inglise ja vene keeles olevalmis.ee veebilehelt. (LEPM)

Tagasi üles