Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Aasta põllumehe kandidaadil ammuvad laudas kiisud, daamid ja kuningannad

Copy
Hummuli Agro tegevjuhi ja mullu parimaks Eesti piimakarjakasvatajaks valitud Maarja Paomehe sõnul peab lehmadega suhtlema malbe häälega, et nad ei ehmuks.
Hummuli Agro tegevjuhi ja mullu parimaks Eesti piimakarjakasvatajaks valitud Maarja Paomehe sõnul peab lehmadega suhtlema malbe häälega, et nad ei ehmuks. Foto: Paul Poderat

Tänavust aasta põllumehe tiitlit taotles üheksa kandidaati, nende seas ka Agrone gruppi kuuluva Hummuli Agro tegevjuht ja mullu parimaks Eesti piimakarjakasvatajaks valitud Maarja Paomees Valgamaalt.

Paomees käis Valgas koolis ja elab piirilinnas praegugi. Küsimusele, kas ta Hummulisse kolimise peale pole mõelnud, tuleb kiire vastus, et seda küll kaaluda ei saa. Siis võib juhtuda, et enam koju ei satugi, sest ei raatsi lehmade juurest ära tulla.

Üksteist aastat tagasi sõitis Paomees tihti Hummuli uutest lautadest mööda ja mõtles, et seal võiks toimetada küll. Peagi märkas ta tööpakkumist farmi juhataja kohale. Loomakasvatusjuhi tööd hakkas naine tegema viis aastat tagasi ja selle aasta algul sai temast ettevõtte juht.

Tagasi üles