Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Ministeeriumis idaneb mõte Räpina koolide liitmiseks

Copy
Räpina aianduskooli direktor Kalle Toom peab kahe kooli keskuseks liitmist põhimõtteliselt võimalikuks, kuid seda alles pikemas perspektiivis.
Räpina aianduskooli direktor Kalle Toom peab kahe kooli keskuseks liitmist põhimõtteliselt võimalikuks, kuid seda alles pikemas perspektiivis. Foto: Maarius Suviste

Eestis on suund võetud sellele, et põhikoolid jääks väiksemate omavalitsuste vastutusalasse, gümnaasiumiharidus aga koonduks rohkem riigi hallatavatesse hariduskeskustesse. Ühtlasi tähendaks see tihedamat koostööd gümnaasiumide ja kutseõppeasutuste vahel.

Kui see haridusministeeriumis sündinud mõte tegelikkuseks saab, puudutavad muudatused ka Räpina ühisgümnaasiumi ja aianduskooli. Et asjasse selgust saada, kohtusid kevadel Räpina aianduskooli, haridus- ja teadusministeeriumi (HTM), Eesti linnade ja valdade liidu ning Räpina valla esindajad. Ministeerium esitas kohtumisel ettepaneku luua Räpinasse hariduskeskus, mis pakuks nii kutseõpet, kutsekeskharidust kui ka üldkeskharidust.

Räpina aianduskooli direktor Kalle Toom peab kahe kooli keskuseks liitmist põhimõtteliselt võimalikuks, kuid seda alles pikemas perspektiivis. «Haridusministeeriumil ei olegi veel sellega kindlat plaani, on vaid selline mõte ja soov. Kas see ka realiseerub, sõltub nii riigist kui ka omavalitsusest,» selgitas ta.

Tagasi üles