Kunstnik Jane Remm on koos perega Tallinna elamise kõrval teiseks kodukohaks valinud Karula. Millised tunded ja mõtted Karulas tekivad, mida või keda seal kuuleb ning kuidas kõik lõhnab, võib nüüd kogeda igaüks, sest Remmi eestvõttel on Ähijärvele loodud väliinstallatsioon «Pesad ja juured».

Remmi pere otsis maakodu ning sobilik elamugi Tartu lähistel oli juba välja valitud. Siis aga helistas Karulast tuttav, kes oli senini oma maja müügis kõhelnud, ning uuris, kas on veel soovi talukohta vaatama tulla. «Kuigi olime juba Tartu lähedal asuva maja kasuks otsustanud, mõtlesime südame rahustuseks vaatama minna. Kohale sõites mõjus mulle müstiliselt metsarägastik eri vanuses puudega ja kui pärale jõudsime, oli kõik selge. Sellist metsa nagu Karulas mujalt Eestist ikka ei leia,» meenutas Remm. Ka on seal vahva kogukond.

Kõik pereliikmed tegelevad loominguga: elukaaslane Aleksander Kuchmezov on näitleja, lapsed Artur (9), Marta Johanna (7) ja Kustas (2) loovad ise kunsti ning käivad ka vanematega näitustel kaasas.