Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

VIDEOLUGU Võrumaal algab molutamise festival. Sedapuhku Jaapani eriprogrammiga

Copy
Mõni päev enne festivali algust käis Viitina kontserdiküüni juures veel kõpitsemine. Pildil on peakorraldaja Mari Kalkun koos ehitusasju sättida aidanud Urmas Kelgoga.
Mõni päev enne festivali algust käis Viitina kontserdiküüni juures veel kõpitsemine. Pildil on peakorraldaja Mari Kalkun koos ehitusasju sättida aidanud Urmas Kelgoga. Foto: Arved Breidaks

Viitinas ja teistes Võrumaa vaiksetes kohtades algab esmaspäeval läbi nädala kestev, molutamist ja looduslähedast elu väärtustav festival Aigu Om, mille tänavuseks teemaks on Jaapan ning meie seosed selle kauge saareriigiga.

«Tänavune festival on meil igatpidi eriline. Võrreldes algusaastatega on see palju-palju kasvanud ja see tuleb nende aastate kõige rahvusvahelisem,» rääkis Aigu Om peakorraldaja Mari Kalkun. «Me võõrustame tänavu mitmeid Jaapani esinejaid ja külastajaid, kes tulevad siia uudistama programmi, kohta, seda loodust.»

Loodusel on festivali programmis täita keskne roll. Võrokeste ütlus aigu om (aega on) kätkeb endas üleskutset võtma elutempos tuure maha, märkama seda, mida kiirustades ei näe ja mõtlema lõpuni mõtted, mis rutates on jäänud peas klaarimata. Neljandat korda toimuva ja tänavu Tartu 2024 programmi kuuluva festivali eesmärk on luua selleks vastav õhustik.

Tagasi üles