Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Ettevõtja plaanib Põlva kesklinna mäenõlvale kortermaja

Copy
Põlvas on Kesk tänav 18 krundile plaanis ehitada mitmekorruseline korterelamu. Vasakul on endine maavalitsuse hoone aadressil Kesk 20.
Põlvas on Kesk tänav 18 krundile plaanis ehitada mitmekorruseline korterelamu. Vasakul on endine maavalitsuse hoone aadressil Kesk 20. Foto: Arvo Meeks

Põlva juurtega ettevõtja Mait Schmidt plaanib ehitada otse Põlva südamesse magusale mäenõlval asuvale maatükile viie- või kuuekorruselise kortermaja. Põlva vallavalitsus algatas eelmisel nädalal detailplaneeringu koostamise.

Schmidt kinnitas oma plaane ning lisas, et arhitektid tegelevad aadressil Kesk tänav 18 asuvale krundile kavandatud hoone eskiisi joonistamisega. «Sinna nõlva peale rajatav maja tuleb viie-kuuekorruseline. Projekt sõltub reljeefist – võib-olla on maja mõnes küljes madalam, teistes kõrgem,» sõnas Schmidt.

Nii mõndagi on kavandatav hoone juures veel lahtine. «Tuleb vaadata, kuidas kortermaja sinna kõige paremini sobib,» rääkis Schmidt ning juhtis tähelepanu sellele, et ka Kesk tänav 18 krundi kõrval on väga kõrge hoone. Kesk 20 asuvas majas tegutses aastaid Põlva maavalitsus, praegu asub seal näiteks Põlvamaa arenduskeskus. «Eks arhitektid vaatavad, milline lahendus kõige ilusam on,» tõdes Schmidt.

Tagasi üles