Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

GALERII Kanepi festival algas laadaga

Copy

Eile algas neljandat korda toimuv Kanepi festival, mida peetakse eesmärgiga tutvustada tööstusliku kanepi erinevaid kasutusviise. Lisaks laadale saab kahepäevasel festivali külastada kanepilabürinti, konverentsi, valgusmetsa ja kuulata kontserte.

Laadale olid oma kaupa näitama tulnud erinevad Eesti ettevõtjad, kes kanepist tooteid valmistavad. Teiste seas oli kohale tulnud ettevõte Relaxationland, kes pakub erinevaid CBD kanepiteesid. „Me alustasimegi ettevõtmisega sellel samal festivalil kaks aastat tagasi. Võib öelda, et meil on täna tähtpäev!“ sõnas enda tooteid tutvustav Kelli Uuk. „Eks alguses proovisime erinevaid segusid, saime teada, et tõesti aitab unele – sai päevalgi magatud,“ sõnas ta.

Kanepi kasvatamine püüab aga tähelepanu – Politsei ning Põllumajandus- ja Toiduamet kontrollivad taimi tihti, eesmärgiga saada teada ega kanep liiga palju keelatud ainet (THC-d) ei sisalda. „Eestis nüüd tõstetigi lubatud tase 0,3% peale, et põllumeestel probleeme vähem oleks,“ selgitas Uuk kanepikasvatuse iseärasusi.

Tagasi üles