Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Võru lastefestival üllatab 15 teemapargiga

Copy
Võru lastefestivali eestvedajad Kristi Vals (paremal) ja Marianne Mett ootavad järgmisel nädalavahetusel kodulinna melust osa saama 10 000 kuni 15 000 külastajat.
Võru lastefestivali eestvedajad Kristi Vals (paremal) ja Marianne Mett ootavad järgmisel nädalavahetusel kodulinna melust osa saama 10 000 kuni 15 000 külastajat. Foto: Arvo Meeks

Võru võõrustab järgmisel nädalal taas Eesti suurimat lastefestivali, mis annab võimu linnas kaheks päevaks laste kätte. Seitsmendat korda peetav festival on sündmusterohke ning sellele on oodata 10 000 kuni 15 000 külastajat.

«Nii mastaapsena, nii paljude tegevuste ja valikuvariantidega on Võru lastefestival kindlasti Eesti suurim lastesündmus,» sõnas üks ürituse eestvedaja Marianne Mett. «Näha on, et meid on üles leitud – festivali alal ringi liikudes ja inimestega rääkides on kuulda, et peresid on tulnud igast Eestimaa otsast.»

Kuna väga palju leiab aset tasuta tegevusi, on külastajate täpset arvu raske kokku lugeda. «Kuid oleme ise arvutanud, et kümme kuni viisteist tuhat inimest käib siit kahe päeva jooksul läbi,» kinnitas festivali teine korraldaja Kristi Vals. «Võib öelda, et linn ja rand on nendel päevadel rahvast täis. Ka söögikohad mõtlevad meiega kaasa, kuidas paremini väljas olla ning järjekordasid vältida.»

Tagasi üles