Päevatoimetaja:
Mati Määrits

GALERII Lõuna-Eesti talud avasid väravad

Copy

Täna ja homme avavad kümned talud Lõuna-Eestis oma väravad, et huvilised saaksid näha, kuidas kasvab kodumaine toit, mida kujutab endast üks tänapäevane talupidamine või põllumajandusettevõte ning kui mitmekesine on maaelu.

Teiste hulgas kutsub hobusõitu tegema, indiaani püstkojas filme vaatama, taluputru, küpsetisi ja angervaksalimonaadi maitsma ning tatrapatja kaasa ostma Põlva vallas Vastse-Kuuste ja Ahja vahel asuv Mustamõisa talu, mida tuntakse ka Hobumatkade nimetuse järgi. Kuigi avatud talude raames oodatakse külastajaid esimest korda, tekkis hobuvankriga sõita soovijatest aeg-ajalt lausa järjekord.

Siirupi angervaksalimonaadi jaoks tegi perenaine Annabel Piiritalu. «See peab terve öö seisma, pärast seda kurnad ja pudeldad,» selgitas ta joogi proovijatele tehnoloogiat.

Tagasi üles