Päevatoimetaja:
Maarius Suviste

Kaagjärve mõis võõrustab suurejoonelist Roosifestivali

Copy
Kaagjärve mõisapreili Maritta Pillaroo mõisahäärberi ees
Kaagjärve mõisapreili Maritta Pillaroo mõisahäärberi ees Foto: Tiit Loim

Valgamaal Kaagjärve mõisas rullub sel laupäeval lahti suurejooneline Roosifestival. Saab tutvuda roosisortidega, osaleda õpitubades ja roosilaadal ning teha tutvust Kaagjärve mõisakompleksiga.

Valgamaa partnerluskogu tegevjuht ja Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammi tiimi liige Tiina Ivask ütles, et Kaagjärve mõisapere korraldatav sündmus aitab tuua tähelepanu kogu piirkonnale. «Kaagjärve mõis on kahtlemata eriline pärl, mis tutvustab Karula kanti hoopis teisest küljest, kui tavapäraselt seda teatakse,» märkis Ivask. «Roosifestival on Valgamaa ühele vaiksemale piirkonnale tõesti suur ettevõtmine – toob sellesse kanti tähelepanu ja elavdab kohalikku elu.»

Kaagjärve mõisa perenaine ja Roosifestivali peakorraldaja Maritta Pillaroo lausus, et suurejooneline festival kasvas välja väiksematest sündmustest mõisas. «Kaagjärve mõis on Lõuna-Eesti üks haruldasemaid uusrenessansliku arhitektuuri pärle. Kui me mõisa kümne aasta eest enda hoolde saime, otsustasime esimese asjana luua siia rosaariumi,» rääkis Pillaroo.

Tagasi üles