Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Kauge küla tühjaks jäänud koolimajas alustas tööd noobel hooldekodu

Copy
Krabi koolimajast on saanud nüüd hooldekodu, mille käivitamist juhivad Krabikodu juhataja Ale Sprenk (vasakul) ja hooldusjuht Eleriin Adason.
Krabi koolimajast on saanud nüüd hooldekodu, mille käivitamist juhivad Krabikodu juhataja Ale Sprenk (vasakul) ja hooldusjuht Eleriin Adason. Foto: Arved Breidaks

Rõuge vallas Läti piiri lähistel asuvas endises Krabi koolimajas alustas juuli hakul tööd 44 kohaga üldhooldekodu Krabi­kodu. Esimesed elanikud on juba sisse kolinud ning huvi selle asutuse vastu tuntakse üle Eesti.

«Tallinnani välja. Kõik, kes helistavad, ütlevad, et oleme nii palju läbi helistanud ega ole hooldekodusse kohta saanud. Nad on väga õnnelikud, et on uus koht, kuhu tulla,» sõnas Krabikodu juhataja Ale Sprenk.

Pärast seda, kui 2020. aasta kevadeni töötanud Krabi kool pidi ministeeriumi otsusega uksed kinni panema ja riik hoone kooli pidanud mittetulundusühingult konfiskeeris, seisis maja üle kahe aasta kasutuseta. 2022. aasta sügisel omandas kolmandat korda oksjonile pandud hoonekompleksi 199 000 euro suuruse alghinnaga OÜ Krabimaania. Plaaniga muuta 1997. aastal valminud koolimaja hoolekandeasutuseks.

Tagasi üles