Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Elina Kivinukk: hetki tuleb osata alles hoida

Copy
Elina Kivinukk
Elina Kivinukk Foto: Birgit Püve

Käes on puhkusteperiood, kus Eestis on kokku lepitud, et kirjadele võib mitte vastata, telefonile mitte reageerida ja teavitusi mitte märgata. Pigem on päevaplaanis suveteatri külastamine, grilliõhtu sõpradega, mõnel muruniitminegi. Allpool jagan paari soovitust, kuidas puhkust enda jaoks paremini mõtestada – ja seda piltidena.

Enda ühel toredaimal puhkusereisil külastasime sõpradega kuurorti. Jõime jäätisekokteile, rääkisime lugusid, naersime lõputult. Loomulikult tegime päevast ka pilte. Õhtusöögiks koju jõudes istusime hetkeks maha, et tehtud pildid üle vaadata – nii vaatasime päevale tagasi, aga elasime ka kogetud rõõmu, lõbusust ja kergust uuesti läbi.

Sellest kogemusest on kaasa võtta kaks asja. Esiteks julgustan igaüht mõtisklema enda hea puhkuseelamuse üle. Puhkus on enamasti korduv, seega on suurel osal inimestel varasem kogemus nii heast taastavast puhkusest kui ka sellisest, mis tekitas stressi juurde. Ehk tasub analüüsida, milline oli tore kosutav puhkus ja mis selle võimalikuks tegi. Milline oli paras ports pinget, et mõnigi ülesanne tehtud saaks, ja kui palju lihtsalt logelemist, kus läksid meelest nii nädalapäevad kui töised tegemised.

Tagasi üles