Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Suri aastaid käsipalli hüvangusse panustanud mees

Toimetaja: Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Arvi Karpats tööpostil
Arvi Karpats tööpostil Foto: Helin Potter / Eesti käsipalliliit

Meie seast lahkus tulihingeline käsipallitreener Arvi Karpats, andis Eesti Käsipalliliit teada.

1957. aastal sündinud Karpats pühendas oma terve elu spordile, olles nii treeneri, õpetaja kui ka sportlase rollis. Aastatel 1975–1979 Tartu Riiklikus Ülikoolis kehakultuuri erialal tudeerinud mees naases pärast lõpetamist teadmistega tagasi kodukanti, panustades käsipallimaastiku arengusse esialgu sportlasena.

Tema käsipalluri teekond algas 40 aastat tagasi Põlvas, kui toona 27-aastane Karpats hakkas sportima Põlva Serviti ridades. Serviti ridadesse kuulus ta 1992. aastani. Nende kaheksa aasta jooksul treenis ta Johan Uti ja Tarmo Voldi käe all ning jagas palliplatsi koos Aivar Silma, Kalmer Mustingu, Rein Suvi, Maidu Patraili ja teiste tuntud käsipalluritega. Pärast Servitit mängis Arvi mitmeid aastaid Tartu ülikooli käsipallimeeskonnas.

Kui karjäär käsipallurina lõppes, algas treeneri-õpetaja oma. Kehalist kasvatust suundus Arvi õpetama Saverna kooli ja käsipallitreenerina tegutses nii Kanepis, Võrus kui ka Värskas. Tema õpilastest on kõige silmapaistvam praegune Serviti mängija Tõnis Kase.

Tagasi üles