Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

VIDEOLUGU «Võru on paraku väga madalal.» Pikale veninud vihm pani Võru lainetama

Copy
Võru Kreutzwaldi tänava sõidutee lõik Võrusool on varemgi suurte vihmadega üle ujutatud. Nõnda oli see ka 29. juuli hommikul.
Võru Kreutzwaldi tänava sõidutee lõik Võrusool on varemgi suurte vihmadega üle ujutatud. Nõnda oli see ka 29. juuli hommikul. Foto: Arved Breidaks

Pühapäeva õhtust saadik Võrus järjepanu sadanud vihm oli esmaspäeva lõunaks kergitanud Tamula järve veetaseme juba ohtliku piiri lähistele, kuid esialgu loksus liigvesi vaid võrulaste keldrites ja mõnel tänavalõigul.

«Peab ütlema, et vihmasadu ei ole olnud õnneks nii intensiivne, kui me kartsime,» ütles Võru linnapea Kalvi Kõva esmaspäeva ennelõunal Lõuna-Eesti Postimehele. «Nüüd on küll tõusnud tuul ja murdnud mõne puu ja on mõned üksikud kohad, mis on natuke üle ujutatud – Sookooli vastas olev [Kreutzwaldi] tänav, kus on drenaaž umbes. Seda praegu puhastatakse.»

Kõva sõnul on kohalikele teada, et Võru asub madalas kohas, linnas on liigvee käes kannatavaid piirkondi ning ka varem on siin tulnud pealetükkiva veega hakkama saada. 

Tagasi üles