Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Põlva haigla pääses pudelivee tarvitamisest

Copy
Põlva haigla varustas nii patsiendid kui töötajad kordusproovi vastuste selgumiseni pudeliveega.
Põlva haigla varustas nii patsiendid kui töötajad kordusproovi vastuste selgumiseni pudeliveega. Foto: Madis Perli/Põlva haigla

Kuna kordusproovi käigus nii Põlva haigla kui Himmaste raamatukogu joogivees Coli-laadseid baktereid ning enterokokke ei leitud, saavad mõlemad asutused jätkata tavapärasel moel. Kauksi korrusmaja elanikud naasevad argirutiini juurde tõenäoliselt paari päeva pärast.

AS Põlva Vesi andis teisipäeva pärastlõunal teada, et Põlva haiglast ning Himmaste raamatukogust võetud joogivee kordusproovi ametlikud tulemused Coli-laadsete bakterite ning enterokokkide osas on 0 arv/100ml. See tähendab, et joogivesi vastab igati ettenähtud nõuetele. Vee-ettevõte vabandas tarbijatele tekitatud ebamugavuste pärast.

ASi Põlva Vesi juhataja Kristo Kivisaare sõnutsi tuli vastus laborist teisipäeva pärastlõunal. «Kuna leid oli minimaalne, võtsime asja suhteliselt rahulikult, sest üldjuhul näitavad kordusproovid nulli. näit 1 arv/100ml kohta võis tekkida kas või proovivõtu käigus. Selleks, et see 1 tekiks, on vaja väga vähe,» tõdes ta.

Tagasi üles