Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Pokumaal tervitavad külastajaid uued metsavanad ja kopra mänguasi

Copy
Peeter Masing tulevast seljatoega pinki kujundamas. Tagaplaanil toimetavad teised sümpoosionil osalejad.
Peeter Masing tulevast seljatoega pinki kujundamas. Tagaplaanil toimetavad teised sümpoosionil osalejad. Foto: Mati Määrits

Põlva- ja Võrumaal asuva Pokumaa radadel kõndijaid tervitavad tänasest veel üks Metsavana, Metsavaim, ämblikuvõrgud, istepink ning kopra mänguasi, mis valmisid kultuuripealinna aasta puhul korraldatud rahvusvahelise looduskunsti sümpoosioni LOoduse LOodu LOomingus käigus.

Pokumaa sihtasutuse juhatuse liikme Tuuli Merimaa sõnutsi on tegutsemas kuus kunstnikku kaugemalt Euroopast ning neli Eestist. Väliskunstnikest osales 2021. aasta juunis toimunud esimesel sümpoosionil ka Argentiina juurtega, aga praegu Hispaanias elav kunstnik Silvina Soria. Esindatud on veel Saksamaa, Ukraina, Prantsusmaa, Poola ja Soome.

«Näiteks Poola kunstnik teeb kividest suuremat sorti installatsiooni, milleks tal on koguni seljatugi, et ennast ära ei tõstaks. Prantsuse kunstnik aga koob ämblikuvõrke, mis paistavad eriti hästi just õhtupäikesega,» viitas ta kolmapäeval parasjagu pooleli olevatele töödele.

Märksõnad

Tagasi üles