Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Põnev ja eluohtlik töö Tõrva politseinike lood kirjutati kaante vahele (1)

Copy
Tõrva politseimajast ja politseinikest rääkiva raamatu esitlus leidis aset Tõrva kirik-kammersaalis. Fotol Tõrva politseimajas töötav andmespetsialist Merle Vatter (vasakult), piirkonnapolitseinik Merike Soomaa, piirkonnapolitsenik Sander Karu, Tõrva vallavanem Helen Elias, PPA Valga piirkonnagrupi juht Kairi Ruus, raamatu autor Vello Jaska.
Tõrva politseimajast ja politseinikest rääkiva raamatu esitlus leidis aset Tõrva kirik-kammersaalis. Fotol Tõrva politseimajas töötav andmespetsialist Merle Vatter (vasakult), piirkonnapolitseinik Merike Soomaa, piirkonnapolitsenik Sander Karu, Tõrva vallavanem Helen Elias, PPA Valga piirkonnagrupi juht Kairi Ruus, raamatu autor Vello Jaska. Foto: Ilmar Kõverik

Kirjamees Vello Jaska kogus kokku Tõrva politseimajast ja selle töötajatest rääkivad lood ning vormis need raamatuks. Laupäeval esitleti teost Tõrva kirik-kammersaalis.

Vello Jaska sõnul pärineb raamatu kirjutamise idee Tõrva politseimajas töötavalt andmespetsialistilt Merle Vatterilt ja piirkonnapolitseinikult Sander Karult. «Neil on see mõte juba kõva 10 aastat mõlkunud, et peaks politseinike ja endiste legendaarsete miilitsatega eredamad juhtumid kaante vahele panema, et need ei ununeks. Kui inimene kaob, kaob ka tema tegevus ära,» selgitas Jaska.

Kui Merle Vatter eelmise aasta kevadel talle idee välja käis, ei olnud Jaska alguses siiski vaimustuses. «Tean, kui töö-, energia- ja ajamahukas see on. Aga mõte hakkas meeldima ja käisin arhiivides, kirjandusmuuseumis, Valga muuseumis, lappama ajalehti, kus on juttu olnud Tõrva politseist ja miilitsast. Valgamaalane ja Lõuna-Eesti Postimees on seda väga hästi kajastanud.»

Tagasi üles