Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Suvebiatloni MM-il osalejad kiidavad Tehvandi spordikeskust

Copy
Sportlased katsetasid Tehvandi radu juba eile.
Sportlased katsetasid Tehvandi radu juba eile. Foto: Reiko Kolatsk

Nädalalõpuni Otepääl toimuvad IBU suvebiatloni maailmameistrivõistlused on toonud Tehvandi Spordikeskusesse mitmed maailma tipplaskesuusatajad. Sportlased on saanud juba põhjalikult Tehvandi radade ja lasketiiruga tutvuda ning esmamuljed on väga positiivsed.

Soome koondise laskesuusataja Otto Invenius kiitis Tehvandi Spordikeskuse radu ning tõdes, et need on ühed parimad, kus tal on olnud võimalus võistelda. „Siinne rada sobib mulle väga hästi. Pole küll palju tõuse, kuid teisalt tuleb kogu aeg tööd teha. Peitu pole siin kuskile pugeda,“ kommenteeris Invenius võistluspaika. Ta on Otepääl juba mitmendat korda, mistõttu tunneb ta end Tehvandil koduselt. "See isegi meenutab mulle natuke Soomet," lisas Invenius.

Prantsusmaa koondise laskesuusataja Fabien Claude leidis samuti, et Tehvandi rajad on suvebiatloniks ideaalsed. “Rajad sobivad mulle väga, sest tõusud pole küll järsud, ent teisalt tuleb hoog pidevalt üleval hoida,” kirjeldas Claude. Ta lisas, et tuuline lasketiir võib olla koht, mis muudab võistluse käiku. „Ma ei oska oma vormi ennustada, sest pole harjunud suvel võistlema, kuid tunnen end hästi ja loodan, et suudan iga võistluspäeva maksimaalselt ära kasutada,“ kommenteeris Claude.

Tagasi üles