Päevatoimetaja:
Kersti Kond

GALERII Paganlik pärimusÖÖ täitis Kubija metsaaluse laulu, tantsu ja tondijuttudega (1)

Copy

Laupäeva õhtul ja öösel vilkusid Võru-Kubija mändide all tuled ja veiklesid sõled, ringi liikusid Juhan Jaigi loomingust tuttavad tondid, naksikesed ja puraskid, pealtvaatajad aga kulgesid mööda metsaradu, kuulamaks eri paigus koorilaulu.

Koorilaulu sellisel erilisel viisil tutvustas Võru segakoor Hilaro Silja Otsari ja Kaari Kattai juhatusel. «Hilaro» on 33 tegutsemisaasta jooksul küll igal pool esinenud, aga mitte metsas,» märkis Otsar. Mitmel puhul paiknes koor ühel mäekünkal, pealtvaatajad aga teisel. Kõlasid mitmed Uma Pidol esitatud laulud, aga ka näiteks lustlik «Karulaane jenka». «Te ju saate aru, et lauljad on puu taga peidus?» pöördus Otsar enne selle esitamist publiku poole.

Pealaval ette kantud teatraliseeritud stseenides võis lisaks pererahvale näha-kuulda kaarnaid, puuke, tonte, peninukke, kodukäijaid, naksikesi, rehepappi, lihunikke/põrgulisi ning muidugi Vanapaganat. Uuele ajale kohaselt kihutas nii mõnigi neist laval ringi hoopis rulaga või siis külgkorviga mootorrattaga.

Tagasi üles