Päevatoimetaja:
Kersti Kond

Tõrva Astronoomiaklubi avab Tartus astrofotode näituse

Copy
Tõrva Astronoomiaklubi on 2018. aasta algusest Tõrva vallas tegutsev ühendus, mis tegeleb astronoomia populariseerimisega
Tõrva Astronoomiaklubi on 2018. aasta algusest Tõrva vallas tegutsev ühendus, mis tegeleb astronoomia populariseerimisega Foto: Egon Bogdanov

Kolmapäeval, 4. septembril avatakse Tartus Physicumi galeriis Tõrva Astronoomiaklubi astrofotode näitus «Tõrvast tähtedeni».

Tõrva Astronoomiaklubi on 2018. aasta algusest Tõrva vallas tegutsev ühendus, mis tegeleb astronoomia populariseerimisega. Klubi avaldab oma Facebooki-kontol ja kodulehel populaarteaduslikke artikleid, kosmoseteemalisi uudiseid, astrofotosid ning korraldab avalikke teleskoobivaatlusi. 2023. aasta sügisest on Tõrva Astronoomiaklubi Eesti Teadusagentuuri tiitli "Riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija" omanik.

Näitusel olevad fotod on jäädvustatud Tõrva pimedast taevast klubi liikme Taavi Niittee poolt. Lisaks tuttavale Kuule ja Päikesele saab näha udukogusid ja galaktikaid – nii kaugeid ja nõrku, et palja silmaga nende valgust püüda oleks lootusetu. Olgugi, et need fotod ei pürgi kvaliteedilt maailma tippu, teevad need siiski silmad ette nii mõnelegi pildile raamatutest, mille ajel huvi astronoomiassse klubi liikmetel lapsepõlves süttis. Loodetavasti sütitavad need huvi teisteski või vähemalt viivad vaatajad kas või korrakski argimuredest kaugemale ja rändama universumis, mille eneseteadlikeks osadeks meist igaüks on.

Tagasi üles