Päevatoimetaja:
Kersti Kond

GALERII Taevapargi pühitsemine sai võimsa lõpupõrina taikotrummidelt

Copy

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi kuuluv festival ja üks aasta tähtsündmusi Põlvas «Taevapargi pühitsemine» sai võimsa lõpunoodi Jaapani taikoansamblilt.

Suurel kontsertlaval Intsikurmu metsapargis tuli ettekandele Shunichiro Kamiya ja spetsiaalselt festivaliks kokku kutsutud Jaapani taikoansambli esituses katkend lavastusest "ZIQQURAT". Võimas kontsertlavastus pani uhke ja väärika punkti tervelt kaks nädalat kestnud suursündmusele Põlvas, millele publik aplodeeris püsti seistes, nõudes lisalugusid rohkem kui paar.

Ziqqurat on tohutu torn, millest räägitakse 1. Moosese raamatus. Moosese raamatu järgi jagasid kunagi kõik maa inimesed ühte keelt ja ühte kultuuri. Et mitte elada üksi ja olla lahus, otsustasid nad ehitada linna, millel üle kõrgub tohutu torn - Ziqqurat. Et inimkond ei saavutaks ülimat võimu, ajas Jumal inimeste keeled segamini, hajutades nad laiali üle terve maailma. Läbi taikotrummide võimsate helide ja kaunite tantsunumbrite jutustati festivalilaval lugu solidaarsusest, üksteisemõistmisest, hoolimisest ja kokku hoidmisest.

Tagasi üles