Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer

GALERII Valga noored pidutsesid õppeaasta alguse puhul keskväljakul

Copy

Valga keskväljakule kogunes neid, kel koolitee pooleli, alles ees või juba ammu selja taga. Ühiselt meisterdati roboteid, uudistati pääste- ja politseiautosid, maiustati suhkruvati ning äsjavalminud pannkookidega. Valga avatud noortekeskus kutsus kõiki peole «Tere, kool!».

Osalejaid oli saabunud Valgast kaugemaltki. Tsirguliina kooli 7. klassis õppivad Laura-Liisa Laas ja Rander Holtsmeier tulid Valga keskväljakule kooli algust tähistama. Mõlemad noored ootasid septembrit, sest nüüd saab jälle sõpradega koos olla. Laura-Liisa Laasi arvates on koolis tore käia, sest iga päev teeb targemaks. «Pärast 1. septembri aktust sõime perega koos kooki ja seadsime endale eesmärgid, kuidas aasta jooksul paremaks saada,» rääkis Laas. «Mina tegin kodus kooliaasta alguse puhul ise küpsisetorti,» lisas Holtsmeier.

Eesti Punase Risti Valgamaa koordinaator Hele Heletäht keris sidemeid rulli, et noored meditsiinihuvilised saaksid nuku haiget jalga sidudes veel kord kätt harjutada. «Õpetame haavade puhastamist, sidumist ja ka elustamist. Lapsed saavad siin meditsiiniteemalist puslet kokku panna või värviraamatu koju kaasa võtta. Paljud üllatuvad, kui räägime, et abiandja peab kõigepealt veenduma enda ohutuses,» rääkis Heletäht.

Tagasi üles