Päevatoimetaja:
Kersti Kond

Postitee äärde kerkis nõiamaja

Copy
Postitee äärde kerkinud nõiamaja
Postitee äärde kerkinud nõiamaja Foto: Mati Määrits

Nagu varasematel aastatel, tõmbab ka tänavu Karilatsi vabaõhumuuseumi läheduses Postiteel kulgejate pilke Kalvini talu loodud looduslähedane kompositsioon. Sedapuhku on tee äärde sätitud nõiamaja Baaba-Jagaa, väikese nõia, kitsekese ja linnuga.

Läheduses parasjagu muru niitnud Kärt Kährik selgitas, et tegemist on pere ühisloominguga. «Tegijate hulgas on olnud minu isa Kalvin Kährik, ema Helja ja minu abikaasa Kaarel. Internetist otsib ideid põhiliselt ema – kui midagi näeb, paneb kavandi mitmest pildist kokku. Ema ütleb ka, kus mingi kuju peab asetsema. Seekord peaks seal olema Baaba-Jagaa (üleloomulik olend vene ja teistes slaavi muinasjuttudes, kes ilmub õudse väljanägemisega inimsööjast nõiana – M. M.) ja tema nõiamaja.»

Idee teostamisel on valdavalt kasutatud looduslähedasi materjale – näiteks maha kukkunud või murdunud puud. Nõiamaja ja selle asukate tegemisele kulus kaks nädalavahetust. «Põhiliselt teeme väljas, aga kui on halb ilm, saab ka küüni all teha, kus on rohkem ruumi,» mainis peretütar.

Märksõnad

Tagasi üles