Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer

Valgamaa päästjad tõrjusid võõrsil viiemeetriseid leeke

Copy
Eesti päästjad trotsisid Hispaanias metsapõlenguid kustutades kuuma ja suitsu. Vahel pidavat toss päikese nii ära varjama, et maapinnale saabub justkui öö.
Eesti päästjad trotsisid Hispaanias metsapõlenguid kustutades kuuma ja suitsu. Vahel pidavat toss päikese nii ära varjama, et maapinnale saabub justkui öö. Foto: Est-gfff

Tõrva päästjad Kristjan Mikk ja Ivar Lupp tulid hiljuti tagasi abimissioonilt Hispaaniast, kus pistsid rinda viie meetri kõrguste leekidega. Kuna metsatulekahjud levivad seal suvel metsiku kiirusega ja suurtel aladel, on ka päästjate igapäevatöö oluliselt teistsugune kui Eestis.

Lõuna päästekeskuse päästetöö büroo peaspetsialist Kristjan Mikk ja Tõrva komando pealik Ivar Lupp käisid Hispaanias Euroopa Liidu elanikkonnakaitse võrgustiku vahendusel. See on süsteem, mis võimaldab teistel riikidel Hispaaniale, Portugalile ja Kreekale suviste metsapõlengute perioodil appi minna.

Lõuna päästekeskuse Tõrva komando pealik Ivar Lupp ja päästetöö büroo peaspetsialist Kristjan Mikk õppisid Hispaanias massiivsete metsatulekahjude taltsutamist.
Lõuna päästekeskuse Tõrva komando pealik Ivar Lupp ja päästetöö büroo peaspetsialist Kristjan Mikk õppisid Hispaanias massiivsete metsatulekahjude taltsutamist. Foto: Tiit Loim
Tagasi üles