Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer

Tõrvakad kogunesid tulevikku planeerima

Copy
5. septembril toimus Tõrva muusikakoolis Tõrva valla uue arengukava koostamise esimene avalik kohtumine-inspiratsioonipäev.
5. septembril toimus Tõrva muusikakoolis Tõrva valla uue arengukava koostamise esimene avalik kohtumine-inspiratsioonipäev. Foto: Tõrva vallavalitsus

Neljapäeval, 5. septembril toimus Tõrva muusikakoolis Tõrva valla uue arengukava koostamise esimene avalik kohtumine-inspiratsioonipäev „Tugev Tõrva, täna ja tulevikus“.

Kolm tundi kestnud töist kohtumist modereeris konsultatsiooniettevõtte Cumulus Consulting juhataja Mihkel Laan, kes andis arengukava koostamise protsessist ülevaate ning tutvustas Tõrva valla hetkeolukorda läbi kõrvaltseisja pilgu ja numbrite. Tõrva valla ühinemisest kuni tänapäevani rääkis Tõrva vallavolikogu esimees Maido Ruusmann, kelle ettekanne keskendus viimaste aastate jooksul tehtud suurematele investeeringutele. Tõrva vallavanem Helen Elias andis ülevaate olulisematest tegevustest, mis hetkel Tõrva vallavalitsuse töölaual ning eesmärkidest, mille poole pürgitakse.

Tõrva volikogu esimees Maido Ruusmann selgitas, et arengukava koos eelarvestrateegiaga on valla tegevuste planeerimise kõige olulisem dokument. „Arengukava koostamisel lähtume „Tule Tõrva!“ kontseptsiooni kolmest vaalast – ela Tõrvas, investeeri Tõrva ja tule Tõrva,“ rääkis Ruusmann. „Viimastel aastatel oleme panustanud oluliselt valla elukeskkonna ja vaba aja veetmise võimaluste arendamisesse, valminud on keskväljak, veekeskus, staadion, tervisekeskus, uuenenud tänavavalgustus ja mis kõik veel. Ehk fookus on olnud elamisel ja külastamisel. Nüüd on aeg võtta fookusesse Tõrva investeerimine, seda nii olemasolevatele inimestele ja ettevõtjatele parem partner olemises kui uute juurde meelitamises.“

Märksõnad

Tagasi üles