Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer

Galerii seenefestivalilt Haruldane seen võib oksjonil tuua maja hinna (1)

Copy

Kel palju kannatust ja pealehakkamist, võib metsast leida hämmastaval hulgal seeni. Kuigi kõige hinnalisemad neist Eestis ei kasva, võib mõni maksta suisa ulmelisi summasid, rääkis Karula-Pähni seenefestivalil mükoloog Veiko Kastanje.

Seenefestivali näitusel Karula rahvuspargi külastuskeskuses oli väljas suisa 231 liiki seeni, lausus Karula rahvuspargi teabejuht Merike Tsimmer. Seenefestivali eesmärk on inimestele seentealast teavet jagada. «Sel aastal on see eriline, et metsad on kuivad, tavainimene ei lähegi metsa, sest arvab, et seent ei ole. Aga eilse päevaga saime kokku 194 liiki. Oskusliku otsimise ja seente tundmisega on võimalik söögiseeni leida,» lausus Tsimmer laupäeval.

Seeneteadlane Veiko Kastanje andis kohaletulnutele näituselauale laotatud seentest kiire ülevaate. «Parasiitsetest seentest, siin on üks tegelane, kes alati teise seene või putuka peal kasvab – kedristõlvik. Siin on hirvepähkli-kedristõlvik. Peremeest ei õnnestunud leidjal kahjuks kätte saada, see kasvab sügaval maa sees. Kui näete kuskil okasmetsas, et sead on meeletult metsa all kaevanud, siis nemad kaevavad kõige tõenäolisemalt välja just hirvepähkleid.»

Tagasi üles