Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Spordinädal kutsub koos liikuma

Copy
Heategevuslik teatejooks eelmise aasta septembris Valgas
Heategevuslik teatejooks eelmise aasta septembris Valgas Foto: Tiit Loim

Spordinädal pakub septembri viimasel nädalal üle tuhande liikumisvõimaluse nii algajatele kui ka harrastajatele.

«Spordinädal leiab aset kümnendat korda ning selle juhtmõte on «Liigume koos!»,» ütles SA Liikumisharrastuse Kompetentsikeskus projektijuht ja Euroopa spordinädala koordinaator Eestis Renna Nelis. Ta lisas, et eesmärk on julgustada liikuma väikeste sammudega aktiivsema elustiili poole eelkõige neid, kes liikumist mingil põhjusel veel harrastanud ei ole.

Nelis märkis, et avatud treeningute, kogukondlike algatuste ja traditsiooniliste ürituste kaudu saab pakkuda meelepäraseid tegevusi, mida tervise nimel harrastama hakata. «Koos liikudes on uuringute kohaselt motivatsioon ja liikumisest saadav kasu ka suurem,» lisas Nelis.

Programmi juhatas sisse 1.–30. septembrini kestev sammukogumise kampaania «Tõmbame käima!». Kampaania kutsub alustama sügist aktiivselt, liikudes tervise nimel iga päev ja kogudes kuu jooksul inimese kohta vähemalt 200 000 sammu, mis teeb 6666 sammu päevas. Kõik, kes koguvad vajaliku sammude arvu, osalevad liikuma kutsuvate auhindade loosis.

Spordinädala põhiprogrammis on tänavu nii suured üleriigilised üritused kui ka kogukondlikud algatused maakondades. Kõik liikumisentusiastid on oodatud ka ise spordinädala puhul üritusi algatama ja neid programmi lisama.

23. septembril liigub kogu Eesti heategevusliku teatejooksu rütmis. Koolinoortele suunatud teatejooks toimub 28 paigas üle Eesti. Jooks annab Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse toetusfondi kaudu panuse liikumisvõime kaotanud laste heaks. See omakorda õpetab noori hoolima inimestest enda ümber ning hindama heategemise tähtsust.

Tagasi üles