Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer

PÜHAJÄRVE RANNA GURMEE Maitserännakul kokkav Joel Ostrat: head road saab hea tujuga

Copy
Tippkokk Joel Ostrat valmistab süüa ikka rõõmuga. Olgu siis kodus, restoranis või toidufestivalil.
Tippkokk Joel Ostrat valmistab süüa ikka rõõmuga. Olgu siis kodus, restoranis või toidufestivalil. Foto: Margus Ansu

Pühajärve ääres leiab sel nädalavahetusel esimest korda aset toidukultuuri festival Pühajärve Ranna Gurmee, kus suurel õhtusöögil astuvad koos tippkokkade Joel Ostrati ja Koit Uustaluga püünele ka tuntud otepäälased.

Staarkokk Joel Ostrat asub koos laulja Margit Tali ja spordimees Jaak Maega festivalil kokkama reedel. Roogades kasutavad nad kohalikku liha ja kala. «Võib juhtuda vaid, et mõni maitseaine on kusagilt mujalt kui Eestist,» märkis Ostrat. «Meil on menüüs eelroaks kohalik siseveekala tikritega, siis tuleb pikalt küpsetatud uluk pearoaks ja magusaks on Jaak Mae vanaema retsepti järgi kook, kuhu ise teeme juurde jäätise.»

GMP Pühajärve restorani peakokk, Eesti peakokkade ühenduse juhatuse liige ja toidukoolitaja Koit Uustalu astub suurel õhtusöögil üles laupäeval koos riigikogu liikme Kristiina Šmigun-Vähi ja ettevõtja Jüri Makaroviga. «Plaanid on suured ja põnevad, et pakkuda külalistele häid elamusi. Koos Jüri ja Kikuga pakume maitseid, mis on meile kõigile hingelähedased ja mida ise kõrgelt hindame,» tutvustas peakokk.

Tagasi üles