Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Kultuurijuhid piilusid Võrus üksteise kalendritesse

Copy
Vana-Võromaa kultuurikojas jäid ühisele pildile Valgamaa rahvakultuurispetsialist Eha Mandel (vasakult), Põlvamaa arenduskeskuse kultuuri- ja välissuhete spetsialist Andre Laine, Võrumaa rahvakultuurispetsialist Aigi Pall, Vana-Võromaa kultuurikoja juhataja Enn Praks ja kultuurikoja muuseumi peavarahoidja Mirja Ots ning Põlvamaa rahvakultuurispetsialist Taisto Uuslail.
Vana-Võromaa kultuurikojas jäid ühisele pildile Valgamaa rahvakultuurispetsialist Eha Mandel (vasakult), Põlvamaa arenduskeskuse kultuuri- ja välissuhete spetsialist Andre Laine, Võrumaa rahvakultuurispetsialist Aigi Pall, Vana-Võromaa kultuurikoja juhataja Enn Praks ja kultuurikoja muuseumi peavarahoidja Mirja Ots ning Põlvamaa rahvakultuurispetsialist Taisto Uuslail. Foto: Kristi Vals

Võrus kokku saanud Lõuna-Eesti kultuurijuhid piilusid kolme maakonna kultuurikalendritesse ning kavandasid ka ühiseid ettevõtmisi. Eesmärk on vältida vähemalt suuremate ürituste toimumist samal ajal.

«Vahel on olnud nii, et Põlvamaa on teinud peo ainult lastele ja noortele – sel juhul oleme Põlvamaa täiskasvanute kollektiive kutsunud ka meie maakonna peole esinema,» tõi kolleege võõrustanud Võrumaa kultuurijuht Kristi Vals hea koostöönäite. «Iga kahe aasta tagant toimub Põlvamaa eestvedamisel ju ka Kagu-Eesti tantsupidu, mida näiteks järgmisel aastal ei ole,» lisas ta.

Küll plaanib Võru maakond oma laulu- ja tantsupeo korraldada 24. mail, Põlvamaa aga tahab korraldada päev hiljem lausa kolm pidu korraga. Valgamaal toimub laulu- ja tantsupidu 31. mail. Samal päeval on plaanis ka Võru maakonna memme-taadi pidu. Päev hiljem leiab aga Otepääl aset pidu kõigile Lõuna-Eesti auväärses eas taidlejatele.

Tagasi üles