Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer

Nüüd saab osta digiretseptiga ravimeid kõigis Baltimaades

Copy
Seni on enim retseptiravimeid piiriüleselt välja ostnud vastastikku Soome ja Eesti patsiendid, ütles sotsiaalministeeriumi asekantsler Nele Labi.
Seni on enim retseptiravimeid piiriüleselt välja ostnud vastastikku Soome ja Eesti patsiendid, ütles sotsiaalministeeriumi asekantsler Nele Labi. Foto: sotsiaalministeerium

Eesti elanikud saavad nüüd oma digiretsepti alusel osta retseptiravimeid ka Leedu apteekidest ja vastupidi.

Näiteks kui Eesti perel tuleb ette oodatust pikem viibimine Leedus, saavad nad oma retseptiravimid hõlpsasti välja osta sealsest apteegist, kasutades koduriigis välja kirjutatud digiretsepti. Samuti saavad nüüd ka Leedu elanikud nende kohalike arstide välja kirjutatud digiretseptide alusel rohu välja osta Eesti apteekidest.

«Märtsis ühines piiriülese digiretseptide ja terviseandmete vahetusega Läti. Praeguseks on oma retseptirohud teises riigis välja ostnud juba üle tuhande patsiendi,» ütles sotsiaalministeeriumi asekantsler Nele Labi. «Leedu on nüüdseks juba 13. riik, millega meil on alanud terviseandmete vahetus. Seni on seda piiriülest võimalust kõige enam vastastikku kasutanud Soome ja Eesti patsiendid ning retseptide arv ületab praeguseks juba 40 000.»

Tagasi üles