Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer

Valgas näeb tihti tandemsõitu harrastavaid ja liikluseeskirju rikkuvaid tõukerattureid (1)

Copy
Tõukeratastega liikleja peab kinni pidama liikluseeskirjadest.
Tõukeratastega liikleja peab kinni pidama liikluseeskirjadest. Foto: Arvo Meeks

Valgas kohtab sarnaselt teiste Eesti linnadega mitmekesi ühe tõukerattaga ringi vuravaid lapsi ja noori, kes ei tunne liikluseeskirju ega hooli peatee märgist. Probleem muutus teravamaks sellest kevadest, kui piirilinna tänavatele jõudsid Bolti tõukerattad.

Kuigi kergliikuritega võib sõita 16. eluaastast, näeb nendega aeg-ajalt ringi vuramas palju nooremaid lapsi. «Mõnikord teevad vanemad konto ja annavad noorele tõukeratta kasutada, hoolimata sellest, et ta ei tunne liikluseeskirju,» rääkis Bolti tõukerataste suuna juht Karl Apsolon.

Kohtab ka neid, kes sõidavad kergliikuriga kahekesi või lausa kolmekesi. Bolti tõukerataste puhul on sellised juhtumid pärast mõnd sõidukorda siiski tuvastatavad, sest elektrikulu on siis tavapärasest suurem. «Saadame iga päev klientidele hoiatusi. Kui meieni jõuab info tandemsõidu kohta, kirjutame kliendile või blokeerime kasutajakonto – ajutiselt või alatiselt,» selgitas Apsolon. Lisaks registreerib süsteem järsud pidurdused, millele järgnevad samuti hoiatused.

Tagasi üles