Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer

Võru transpordifirma lõpetab karmi konkurentsi tõttu tegevuse

Copy
Seoses ettevõtte tegevuse lõpetamisega pole Võru Trans kirjadega autosid firma Pika tänava kinnistul näha. Kinnistu ise on plaanis rendile anda või maha müüa.
Seoses ettevõtte tegevuse lõpetamisega pole Võru Trans kirjadega autosid firma Pika tänava kinnistul näha. Kinnistu ise on plaanis rendile anda või maha müüa. Foto: Arvo Meeks

Pika ajalooga Võru transpordiettevõte Võru Trans lõpetab tegevuse ja koondab autojuhid. Tegevuse lõpetamise taga on karm konkurents: Eestist odavamad riigid on võtnud selle töö endale.

«Ma ei näe enam perspektiivi, et senise transporditeenusega edasi areneda,» sõnas Võru Trans OÜ juhatuse liige Toomas Pihu ning lisas, et vedude allhanketeenuse mudeli aeg on läbi. «Selleks, et transpordi valdkonnas areneda, peab väga palju investeerima, kuid seda riski ei julge võtta, sest välismaa teenusepakkujate tõttu on veoteenuse hind alla läinud.»

Pihu sõnul on odavamad riigid võtnud selle töö endale. «Kui praegu Eesti maanteedele vaadata, siis kümnest autost võibolla kolm on Eesti firmade omad,» sõnas ta. «Ülejäänud on kõik välismaa numbritega veokid. Suured transpordifirmad on Leedus, peale selle Poolas, Ukrainas, Bulgaarias.

Tagasi üles