Päevatoimetaja:
Tomi Saluveer

VIDEOLUGU «Kunagi ei tea, mida Venemaa mõtleb». Politseijõud harjutasid Nursipalus idanaabri ränderünnaku peatamist (3)

Copy

Piirirahu rikkujate väljakutsuvalt vastiku käitumise ja piirivalvurite pihta lendavate roppuste saatel rullus reedel Nursipalu harjutusväljakul lahti politsei- ja piirivalveameti (PPA) tänavune suurõppus Green Victory, kus sisejulgeolekujõud harjutasid toimetulekut massilise ränderündega Eesti idapiirile.

Plaksutamisega üksteist üles küttes jookseb kümmekond uljaspead tormi metallaias olevale väravale, mille taga seisavad kiivrites ja kilpidega varustatud relvis Eesti piirivalvurid ja eritehnika. Jõudnud väravani, saavad tõetruult näideldavas ränderündes osalevad noored vastu vahtimist lasu veekahurist, mis nad korraks eemale peletab.

Ent mitte kauaks. Ikka ja jälle jooksevad ränderünnaku üksused tollele väravale tormi või siis üritavad pisut eemal kas üle aia ronida või hoopis aia alt endale läbipääsu uuristada. Seda kõike saadab teisel pool tara seisvatele piirivalvuritele adresseeritud inglis- ja venekeelne sõim, väljakutsed, meelitused, palved või ka lihtsalt läbi aia mulla loopimine, et mingilgi moel olukorda pingestada, tekitada võimalus läbimurdeks.

Tagasi üles